جمعه ۲۸ اردیبهشت ۰۳

حسابداری مالی

حسابداری مالی

حسابداری مالی یا Financial Accounting شاخه ای از حسابداری است که امور مربوط به داده های مالی یک کسب و کار را بر اساس قوانین و اصول حسابداری در ترازنامه و صورت های سود و زیان جمع آوری کرده و مورد استفاده خاص قرار می دهد. تمامی اطلاعاتی که در حوزه حسابداری شرکت ها و کسب و کارهای مختلف وجود دارند، از مهمترین اطلاعات مربوط به آن شرکت هستند. خروجی های بدست آمده از محاسبات و تجزیه و تحلیل های حسابداری، در اتخاذ تصمیم های آتی برای شرکت و کسب و کار اهمیت فراوانی دارند. اطلاعاتی که در این بخش شرکت ها وارد و خارج می شود، می تواند میتنی بر اطلاعات واقعی و دقیق بوده و هرگونه اطلاعات غیرواقعی در این بخش می تواند عواقب بدی را برای شرکت به همراه داشته باشد.

اهمیت حسابداری مالی

سازمان های مختلف فعال در حوزه تجارت، بازرگانی و امور خدماتی بیشترین نیاز را به حسابداری مالی دارند. این سازمان ها گزارشات مالی خود را در قالب ترازنامه و صورت سود و زیان ارائه می دهند. هدف آنها از ارائه این گزارشات، آگاه سازی صاحبان سرمایه از وضعیت سهام خود و همچنین افراد دیگری است که تمایل به سرمایه گذاری در آن سازمان بخصوص را دارند. از طرفی دیگر این اطلاعات جهت گزارش به ماموران مالیاتی مورد استفاده قرار می گیرد.

می توانید با مراجعه به مقاله پلمپ دفاتر در همین وبسایت، اطلاعات تکمیلی را در زمینه گزارشات دفاتر پلمپ و اهمیت آنها در حسابداری کسب و کارها، کسب نمایید.

حسابدار گزارشات خود را بر اساس اطلاعات روزمره تهیه می کند. این گزارشات به کمک اطلاعات ثبت شده در دفاتر روزنامه تهیه می گردد. اطلاعاتی که برای تهیه گزارشات حسابداری مالی مورد استفاده قرار می گیرد عبارتند از: خرید و فروش خدمات و کالا، خرید تجهیزات و ماشین آلات مورد استفاده در کسب و کار و همچنین هزینه های جاری از قبیل اجاره بها، حقوق پرسنل و پول آب و برق و غیره می باشد.

وظایف پرسنل حسابداری 

حسابداری مالی و خروجی های حاصل از محاسبات این شاخه از حسابداری، برای شرکت ها و کسب و کارها از اهمیت بالایی برخوردار است. بر همین اساس افرادی که وظیفه انجامو امور مالی و این شاخه از حسابداری را در شرکت ها برعهده دارند، باید بطور کامل با وظایف خود آشنایی داشته باشند. به همین جهت بر آن شدیم در این بخش از مقاله شما را با وظایف یک فرد مشغول در حسابداری مالی آشنا کنیم.

نرم افزار حسابداری و حسابداری مالی

به دلیل استاندارد بودن سیستم حسابداری در کشور ما، نرم افزارهای حسابداری متوسط و عمومی پاسخگوی نیاز بسیاری از شرکت ها و صاحبان کسب و کار می باشند. احتمال بروز خطای انسانی در حسابداری سنتی و دستی افراد را مجاب به استفاده از نرم افزار حسابداری، نموده است. نرم افزار های حسابداری میان رده و استانداردی که در بازار وجود دارند، توانایی انجام بخش عمده ای از وظایفی که برای یک حسابدار شرح دادیم را، دارند. نرم افزار حسابداری رافع 7 با چندین سال سابقه درخشان در بین کاربران امور حسابداری، با توانی بالا در حسابداری و همچنین محیطی ساده و قابل فهم، خدمات حسابداری را ارئه نموده است. اکنون نسخه جدید این نرم افزار تحت عنوان نرم افزار حسابداری رافع 9 با همان مشخصات محبوب رافع 7 و امکاناتی جدید، جهت انجام امور حسابداری ارائه گردیده است.

نرم افزار حسابداری و نتایج پر بازده برای شرکت

حسابداری مالی و گزارشات دقیق و بدون نقص آن در افزایش سوددهی شرکت ها تاثیر بسزایی دارد. چنانچه اطلاعات گزارش شده به امور مالیاتی دقیق باشند، مالیات تخصیص داده شده به شرکت ها استاندارد بوده و از طرفی دیگر شرکت ها به دلیل ارائه گزارشات ناصحیح به امور مالیاتی، مشمول جریمه نمی گردند. خروجی ها و گزارشات دقیق حسابداری مالی، به مدیریت شرکت ها کمک می کند که در هزینه های غیرضروری تجدیدنظر کرده و همین امر بازدهی شرکت را تا حد زیادی افزایش می دهد. بدون شک گرفتن خروجی های دقیق از نرم افزار حسابداری نظیر رافع 7 و رافع 9، می تواند مدیریت کسب و کارها را با تحول اساسی همراه سازد.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.